توضیحات دوره
مدیریت کلاس درس
کد استاندارد 91401522
مدیریت کلاس عبارت است از هنر به کار بردن دانش تخصصی و بهرهگیری از مهارتهای کلاسداری به منظور هدایت دانشآموزان به سوی اهدافِ مطلوبِ مورد نیاز دانشآموزان و جامعه
اهمیت مدیریت کلاس
• به ایجاد محیط آموزشی مناسب کمک میکند
• از هدر رفتن وقت و انرژی معلم جلوگیری میکند
• به تقویت روحیۀ معلم کمک میکند
• ساختار کلاس و اهداف آن را برای دانشآموزان مشخص میکند
• انتظارات معلم را برای شاگردان تبیین میکند
• زمان مفید کلاس را افزایش و رفتارهای مخرب دانشآموزان را کاهش میدهد
مقایسه شیوههای جدید مدیریت کلاس و شیوههای قدیمی
در روشهای قدیمی مدیریت کلاس، تمرکز بر روی وضع قوانین مختلف برای کنترل رفتار دانشآموزان قرار داشت. اما در رویکردهای جدید، به نیازهای دانشآموزان به منظور ایجاد روابط بهتر و فراهم کردن فرصتهایی برای خودانضباطی در شاگردان توجه میشود
در حالت اول، یعنی اعمال قوانین سختگیرانه، معلم نقش مدیر را بازی میکند. این حالت، دانشآموزان را به سمت انفعال و رعایت قوانین از روی اجبار و ترس سوق میدهد. ضمن اینکه چنین روشی میتواند مشارکت آنها را در یادگیری فعال و تفکر سطح بالاتر کاهش دهد. اما در روند جدید مدیریت کلاس درس، تأکید بر هدایت دانشآموزان به سمت خود انضباطی و کاهش کنترل خارجی است. در این رویکرد، معلم به عنوان تسهیلگر و راهنما تنها در نقش هدایتکنندهی دانشآموزان و ناظر بیرونی در نظر گرفته میشود.
سبکهای مدیریت کلاس
سه مورد از مهمترین روشهای مدیریت کلاس عبارتند از:
• روش رفتارگرایانه
• روش تعاملگرایانه
• روش غیر مداخلهگرایانه
در روش رفتارگرایانه، معلم باید از آغاز سال تحصیلی مقررات کلاسی مورد نظر خود را وضع کند و آن قوانین را با استمرار و جدیت اجرا نماید. در کلاس درسِ معلمان رفتارگرا، هر پاداش، محرکی برای یادگیری بعدی است. یعنی رفتار مطلوب از طریق دادن پاداش و پس گرفتن امتیاز در صورت بروز رفتار غیر مطلوب، تقویت میشود. در روش تعاملگرایانه، از شیوۀ حل مسأله در کلاس استفاده میشود و مشکلات کلاس درس به این روش حل و فصل میشود. در روش سوم، یعنی شیوه غیر مداخلهگرایانه، دخالت معلم در کلاس درس در مقایسه با روشهای دیگر بسیار کمتر است. هدف اصلی، دادن آزادی به دانشآموز است. معلم در این روش نقش یک مشاور و راهنما را ایفا میکند. تأکید این روش بر روی تقویت روابط معلم و شاگرد است.
لطفا قبل از شرکت در دوره موارد زیر را بررسی کنید
- ,آموزگاری(101),دبیری(102),هنرآموزی(103),مربی امورتربیتی مقطع ابتدایی(104),مربی امورتربیتی مقطع راهنمائی ومتوسطه(105),مربی امورتربیتی(107),مدیریت واحد آموزشی(120),مربی امورآموزشی(169),حق التدریس بگیر(9200),ناظروراهنمای امورآموزشی(1173), (0),کارکنان غیر انتفاعی(9100)
سوالات متداول
نظرات
- 1403/07/25 07:37:12
نرجس السادات یعقوبی
عاشق دانش آموزان خود باشید.با نظم و اشتیاق در کلاس حاضر شوید.از روش های تدریس کاربردی و خلاق ومتنوع استفاده کنید