توضیحات دوره
ارتباط مؤثر با محیط و دیگران
کد استاندارد ۹۳۶۰۱۴۲۳
منظور از ارتباط اثربخش، ارتباطی است که در آن پیام هر فرد (کلامی و غیرکلامی) به وضوح به طرف مقابل منتقل و درک صحیح و کاملی از موضوع میان طرفین ایجاد میشود.
در این نوع ارتباط، در کنار انتقال اطلاعات، احساسات طرف مقابل درک شده و هیچ ابهام و سوءتفاهمی میان طرفین شکل نمیگیرد. برای شکلگیری چنین ارتباطی طرفین باید مهارتهایی ازجمله همدلی کردن، گوش دادن مؤثر، هوش هیجانی قابل قبول، زبان بدن و فهم نشانههای غیرکلامی را بلد باشند.
ضرورت یادگیری مهارت ارتباط مؤثر با دیگران در زندگی و کار
بهصورتکلی میتوان گفت ارتباط اثربخش باعث افزایش همدلی و تعامل مثبت، دستیابی سریعتر به اهداف و پیشگیری از سوءتفاهم و کنارآمدن با تنشها میشود. در دنیای پرتنش و پیچیده امروز، یادگیری و توسعه مهارتهای ارتباط خوب و اثر بخش از بسیار اهمیت دارد.
برقراری ارتباطات مؤثر در زندگی و کار به شما کمک میکند تا با دیگران ارتباطات مثبت و سازنده برقرار و اهداف خود را راحتتر محقق کنید. در ادامه به بعضی از دلایل و ضرورتهای یادگیری این مهارت مهم و کلیدی برای موفقیت در زندگی شخصی و کاری میپردازیم.
انواع ارتباط مؤثر
همانطورکه میدانید ارتباطات به ۴ دسته کلی تقسیم میشود: ارتباطات کلامی، تصویری، نوشتاری و غیرکلامی. باتوجهبه این دستهبندی انواع ارتباط مؤثر را نیز میتوانیم به چهار دسته زیر تقسیم کنیم:
۱. ارتباط کلامی مؤثر
ارتباط کلامی مؤثر شامل تبادل اطلاعات وایدهها از طریق گفتار است. این نوع ارتباط شامل مکالمات حضوری، تلفنی، مصاحبهها و همچنین گفتمانها و سخنرانیها میشود.
۲. ارتباط تصویری مؤثر
در ارتباط تصویری، از تصاویر و اطلاعات بصری برای انتقال مفاهیم و اطلاعات استفاده میشود. این نوع ارتباط شامل نمودارها، جداول، نقشهها و عکسهاست. ارتباط تصویری میتواند بهبود جلسات درونسازمانی، مذاکرات و تبادل نظرها را فراهم کند. ارتباط تصویری مؤثر درواقع مهارت در استفاده از این تصاویر است که میتواند تأثیرگذاری ارتباط را افزایش دهد.
۳. ارتباط نوشتاری مؤثر
در ارتباط نوشتاری، از کلمات و متون برای انتقال اطلاعات و افکار استفاده میشود. ارتباط نوشتاری مؤثر شامل پیامکها، ایمیلها، نامهها و پیامهای متنی در پیامرسانها میشود. نوشتارهای مؤثر با استفاده از زبان مناسب و جذاب میتواند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد و در انتقالایدهها و اطلاعات بهبود مهمی به ارتباط بخشد.
۴. ارتباط غیرکلامی مؤثر
ارتباط غیرکلامی شامل تبادل اطلاعات و احساسات از طریق زبان بدن، چهرهها و حالت صداست. این نوع ارتباط نیازمند توجه به اصول ارتباط غیرکلامی و تحلیل علائم زبان بدن مخاطب است.
لطفا قبل از شرکت در دوره موارد زیر را بررسی کنید
- همه رشته های شغلی
سوالات متداول
نظرات
- 1403/08/07 18:03:34
عباس طلوع قوشچی
برقراری ارتباط مؤثر از ضروریات زندگیِ اجتماعیِ هر فردیست! قدردان زحمات همه دست اندرکاران برای برگزاری این دوره هستیم