توضیحات دوره
کد استاندارد 91400467
برنامه ریزی آموزشی
ازمهم ترین ارکان اصلی نظام آموزش برنامه ریزی است .برنامه ربزی آموزشی شاخه ای از علوم تربیتی است که از زندگی فردی و اجتماعی انسان توسعه می یابد، به عبارت دیگر برنامه ریزی شامل تعیین اهداف و فعالیت های آموزشی برای رسیدن به آن ها است.
مفهوم برنامه ریزی آموزشی اولین بار در کشور شوروی با هدف رشد اقتصادی جامعه مطرح شد.در ایران نیز از سال 1352 و بعد از جنگ جهانی دوم آغاز شد.
برنامه ریزی آموزشی دارای دو بعد کمیتی و کیفیت است که به توضیح هر یک در این نوشته می پردازیم:
بعد کیفیتی برنامه ریزی آموزش و پرورش چیست؟
بعد کیفیتی برنامه ریزی آموزشی با محتوا و چگونگی انجام آن درارتباط است، که در آن مسائلی از قبیل اهداف آموزش و پرورش، فلسفه آموزش و پرورش، تربیت معلم، محیط آموزش و پرورش و...سر و کار دارد.در هر دو بعد کیفیتی و کمیتی برنامه ریزی آموزش باید به اجزا و عناصر توجه شود.
بعد کمیتی برنامه ریزی تحصیلی در امر آموزش
به بررسی مسائلی که جنبه شمارشی و مقداری دارند توجه می شود و نیز افراد مورد نیاز در گروه های سنی مختلف،تعداد دوره ها و رشته های تحصیلی، مراکز آموزشی و تجهیزات مختلف، تعداد کارکنان آموزش و...
تحول برنامه ریزی
در سال های اخیر با توجه به توسعه کشور از گسترش کمی به کیفی تغییر پیدا کرد که فرآیند آن شامل موارد زیر است.
· مرحله آگاهی
· مرحله توجه به برنامه ریزی
· توجه به اصل جامعیت و به هم پیوستگی
هدف برنامه ریزی آموزشی
برنامه ریزی آموزشی برای رشد، بقا و کمال زندگی انسان امر مهمی تلقی می شود.برنامه ریزی اصولی بدون عدم توجه و نبود اصول آن در اجرای برنامه های آموزشی فاقد تاثیر است.بنابراین با شناخت دقیق تر آن می توان به موفقیت رسید.
اهدافی که در اجرای یک برنامه آموزشی تعیین می شود باید از قبل مشخص باشد و سپس با توجه به امکانات آموزشی می توان آن را پیش برد. میزان بودجه مورد نیاز و نیروی های متعدد در راهبرد اهداف نیز موثر است و در مرحله آخر بعد از اجرای برنامه آموزشی تحلیل و ارزشیابی را به همراه دارد.
اصل اول برنامه ریزی جامعیت آن است یعنی در بر گیرنده مدیریت برنامه ها، بودجه و اعتبارات و ... باشد.
در برنامه ریزی آموزش و پرورش باید به عواملی مانند عوامل اجرایی ومالی، زمینه اجتماعی و سیاسی و... توجه نمود.
اهمیت برنامه ریزی آموزشی از دیدگاه آموزش و پرورش
از بحث آموزش و پرورش چند تعریف و مفهوم قابل ذکر است که شامل موارد زیر می باشد:
تصمیم گیری، تفکر و عقلانیت است . و در چند تعریف شامل کشیدن نقشه برای رسیدن به اهداف و خواسته ها، نقشه کشیدن برای پیش بینی آینده و رسیدن به آن، دورنگری و هدف دستیابی به آینده در عین توجه به خواسته ها است.
از برنامه ریزی آموزشی غیر رسمی چه می دانیم ؟
در ابتدا با آموزش رسمی آشنا می شویم که معنی آن برنامه های مدارس و دانشگاه ها که به گرفتن مدرک منتهی می شود، می باشد.به آموزش خارج از مدرسه مدرک گرایی را شامل نمی شود، آموزش غیر رسمی نامیده می شود که ابعاد آن گسترده تر و باعث رشد و بلوغ عاطفی، فکری، سیاسی و... می شود.
لطفا قبل از شرکت در دوره موارد زیر را بررسی کنید
- ,كارشناس امورفوق برنامه(124),كاردان امورفوق برنامه(125),كارشناس برنامه ریزی امورتربیتی(131),كاردان برنامه ریزی امورتربیتی(132),مدیرامورآموزشی(135),مسئول امورآموزشی(1167),كارشناس امور پژوهشی(1168),كاردان امورآموزشی(1169),كاردان امورپژوهشی(1170),كارشناس سنجش وارزشیابی تحصیلی(1171),كاردان سنجش وارزشیابی تحصیلی(1172),ناظروراهنمای امورآموزشی(1173),كارشناس امور آموزشی(194),مربی امورآموزشی(169),آموزگاری(101),دبیری(102),هنرآموزی(103),مربی امورتربیتی مقطع ابتدایی(104),مربی امورتربیتی مقطع راهنمائی ومتوسطه(105),مربی امورتربیتی(107),مدیریت واحد آموزشی(120),مشاور تحصیلی(949),مراقب بهداشت(950),مربی بهداشت مدارس(405),حق التدریس بگیر(9200)
- همه استان ها
- همه پست ها
- همه گروههای تدریس
- همه رشته های تدریس
- همه مقاطع
- همه پایه ها
- همه مدارک
سوالات متداول
نظرات
- 1403/07/28 08:27:25
نرجس السادات یعقوبی
دوره کاربردی ومفیدی بوداگر بتوان برنامه درسي را بر اساس مسائل اجتماعي گسترده و مفاهيم عمده رشته هاي مختلف سازمان داد در آن صورت از كدام شيوه سازماندهي استفاده شده است؟