توضیحات دوره
کد استاندارد 91400522
خلاقیت و نوآوری در مدرسه
در زبان فارسی خلاقیت به معنی ابداع، نوآوری و ایجاد می باشد. در این زمینه، افراد با ترکیب کردن، پدیده نو را خلق می کنند. همانند هوش، توانایی خلاقیت نیز در افراد مختلف متفاوت است، امروزه با گسترش و پیشرفت تکنولوژی جامعه نیازمند آموزش مهارت در زمینه علم و فناوری است که با کمک آن بتواند پیش ببرد و هدف آن پرورش انسان هایی با ذهن خلاق باشد.
انسان هایی که با توانایی ایجاد ارتباط با دیگران بتوانند مشکلات را حل کرده و با بهره بردن از دانش جمعی و ایجاد افکارنو مشکلات را از راه بردارند.یکی از رمز های موفقیت انسان در دنیای امروز کسب اطلاعات براساس تجربه می باشد و این اطلاعات با تراوش انگیزه در ذهن استخراج می شود که در نتیجه آن یکی از راه های بروز خلاقیت و نوآوری در جامعه خواهد بود و بستری برای پیشرفت جامعه فراهم می آورد.یکی از تمهیدات لازم برای پیدایش خلاقیت آرامش ذهنی مغزاست این شرایط باعث پیشرفت جامعه نیز می باشد.
کارآفرینی و منابع نوآور
دانش آموزان باید توانایی این را داشته که از توانایی ها و مهارت های خود در زمینه خلاقیت و نوآوری برای طرح کسب و کارها از آن استفاده کنند.به همین خاطر برای کسب و ابداع کارهای نو و بروز خلاقیت باید درک درستی از مسائل و فرصت ها داشته و با ابزارهایی که زمینه کار آفرینی را گسترش می دهند فعالیت کنند.به علاوه آن که به منابع کارآفرینی نیزباید توجه داشته باشند.سامانه ابرآروند با برگزاری این دوره پاسخگوی دغدغه های شما است.
ضرورت و اهمیت خلاقیت
خلاقیت و نوآوری که موجب تحقق خلاقیت و نوآوری می شود:
خلاقیت و پرورش استعداد و شکوفایی
نوآوری موفقیت های فردی و گروهی
خلاقیت و نوآوری در زمینه تولید و خدمات و افزایش انگیزه
ایجاد خلاقیت در زمینه رضایت شغلی و حرفه
ایجاد رشد و بالندگی در بین دانش آموزان
مهیا کردن عوامل و شرایط برای پرورش خلاقیت
یکی از جنبه های اصلی تفکر یا اندیشیدن خلاقیت می باشد. منظور از تفکر فرایند باز آرایی یا تغییراطلاعات کسب شده موجود در حافظه است.
انواع تفکرات
1- تفکر همگرا: عبارت است از فرایند باز آرایی اطلاعات و نمادهای کسب شده موجود در حافظه درازمدت .
۲- تفکر واگرا: یعنی فرایند ترکیب و نوآرایی اطلاعات و نمادهای کسب شده موجود در حافظه درازمدت ، خلاقیت یعنی تفکر واگرا .
براساس تعاریف موجود خلاقیت با میزان قوه تخیل فرد یا توانایی تصویرسازی ذهنی آن ارتباط مستقیمی است. این توانایی ها می تواند تصویر ساز ذهنی یعنی تصویرهایی از پدیده های ادراک شده در ذهن و خلاقیت باشد.
ابعاد خلاقیت
خلاقیت دارای سه بُعد غیرشناختی ، شناختی و انگیزشی می باشد. ابعاد غیرشناختی آن ویژگیهای خلاق در امور حرکتی ، هنری و تواناییهای خاصی را شامل می شود.ابعاد شناختی خلاقیت بر اساس نگرش تفکر واگرا در فرد می باشد. افراد خلاق توانایی تولید ایدههای زیاد دارند که این ایده ها دارای انعطافپذیری ذهنی بالایی است. در ابعاد انگیزشی خلاقیت به انگیزهی درونی فرد اشاره دارد و فرد را وادار می کند تا با نبود الزام وجود پاداش بیرونی به کار مورد علاقه خود به طور مستمر پیگیر باشد.
برخی عوامل تاثیر گذار بر رشد خلاقیت
انگیزش
محیط پیرامون
میزان دانش و توانایی
شخصیت
خانواده و مدرسه از عوامل موثر در رشد و خلاقیت فرد می باشد زیرا بر اساس نتایج مطالعات بسیاری از افراد خلاق والدین یا نزدیکان خلاقی داشته که از آن ها حمایت می کردند.
از جمله الگو های موثر در پرورش خلاقیت عبارتند از پیش بینی کردن، بررسی نقد دیگران، تحلیل مسائل،ایجاد ارتباط موثر و...
لطفا قبل از شرکت در دوره موارد زیر را بررسی کنید
- همه رشته های شغلی